北京简约办公室设计方案Office Design

办公室设计

北京简约办公室设计方案Office Design

建筑的圆柱形和网格状的外壳最终成为设计的一个重要参考点,并被引入到办公室的室内设计方案中。
The building’s cylindrical form and latticed shell ended up becoming a key point of reference for Precht, which was brought on board to develop the office’s interior design scheme.

办公室设计

980平方米的办公室被分成了两部分——北侧包含员工工作区域,而南侧专门用于公共区域,如接待处和公司展厅。几乎是黑色的走廊直通工作区,而工作区则以白色为主,为员工创造了明亮轻松的环境。
The 980-square-metre office follows the building’s looping plan but has been split into two halves – the north-facing side contains work areas for employees, while the south-facing side is dedicated to communal areas like the reception and company showroom.An almost-black corridor leads through to the work areas which, in contrast, largely feature white surfaces to create a bright and relaxed environment for staff.

办公室设计

每张办公桌的部分内衬是丹麦品牌Kvadrat的石板色面料。工作室希望,与灰色的地毯一起,这将有助于管理办公室的音响效果,并带来舒适的触感。
Each desk is partially lined with slate-coloured fabric from Danish brand Kvadrat. The studio hopes that, along with the grey carpeting, this will help manage acoustics in the office and bring a comforting sense of tactility.

办公室设计

白色的豆荚椅被点缀在各处。办公室的南侧可通过一条明亮的白色人行道进入,该房间较暗,以戏剧化的表现屏幕和现场互动模型的外观。此外,还安装了LED灯带照明,以营造“人工智能时代办公室的独特氛围”。
White pod chairs have additionally been dotted throughout.The southern side of the office is accessed by a bright-white walkway, but the studio has completed rooms here in a darker palette to dramatise the appearance of the presentation screens and interactive models on-site.LED strip lighting has also been installed to channel the “unique atmosphere of the AI-era office”.

办公室设计

办公室设计

办公室设计 办公室设计

留下评论